Шановні добродії! Прошу Вас поділитися досвідом і ткнути мені носом, адже просто жах як хочеться вміти робити те, що робите Ви.
Передісторія: необхідно було перевірити одну легенду щодо можливості сімейного скарбу. Хоч я ніколи не користувався металодетектором, просити професіонала-скарбошукача про допомогу та розповідати де "зарите золото" не бачив сенсу. Було вирішено спробувати покопатися самому. Почав з того, що визначив для себе потужненьку модельку пристрою - Гарет 2500. Потім знайшов, де взяти в оренду на пару днів, мені там показали як нею працювати, коротше взяв і поїхав.
Щодо імовірного скарбу - за легендою, богатенький предок міг закопати пару монеток на своєму подвір"ї, чи під будинком, чи під деревом, чи в колодязі... Зараз на тому місці пустир - просто галявина, по діагоналі переїджена грунтовою дорогою, росте лише бур"ян. Ну я, як мені показували, поставив режим джувелрі (Jewelery), і почав гасати взад-вперед... :'( Чомусь пристрій в цьому режимі ловив алюміній... Функція пін-поінт (чи як там) час-від-часу збивала з курсу, показуючи то ліво, то право. Грунт досить засмічений різноманітним хламом, як жорстяні банки, алюмінієві проволоки, пивні кришки... По інструкції начеб-то все робив правильно, але сигнал в режимі джувелрі всеодно йшов, наводячи на хибні цілі. Думав, що може сам пристрій несправний, але ж дядько показував у себе, і там усьо чотко було...
Питання: на Вашу думку, яким чином (яким пристроєм) можна на даній ділянці вловити сигнал золота-срібла? Кількість не можу знати, орієнтовно горщик, можливо пів кіла-кіло. Глибину теж не скажу, хто зна на скільки глибоко колишні діди могли копати... Звичайно що все дуже розмито, але все ж, чи є варіант перевірити, не вириваючи кожен метр?
Дякую!