Kostiantyn Mechanic
До мене доходить інфа з військомату в Дніпрі, що чергова хвиля мобілізації проходить із рук вон хе..во.
Тобто, добровольці вже вичерпались, просто лояльні особи також, і... Всьо. Пройшов час, коли "воювати мають ті, хто хоче і здатен". Нас немає, ким міняти, а ми виснажені, з вгробленим здоров'ям і психікою. Ми маємо терпіння, але втомлюємось дивитись, як ви за нас живете нашим безтурботним, повним позитиву і новизни життям.
Знаєте, до речі, щодо стану здоров'я і інших галімих вілмазок. У мене в аеромобільно-десантній роті є хворі на піелонефрит, радикуліт, хронічний гепатит. Вже не кажучи про алергії і пласкостоп'я таке, що на рентгені як відбиток трирічної дитини.
Є підприємці, програмісти, будівельники, хірурги.
З п'ятьма дітьми і з п'ятимісячними дітьми.
Хочте, познайомлю?
Я чув, мабуть, сотню причин - чому це зараз не на часі, і в кожного конкретний, дуже складний випадок.
Я згоден, що має бути спосіб альтернативно віддати громадянський борг. Один навіть зенітник десь на зовнішньому кордоні Зони обходитьмя державі десь 10к грн. Десантник в півтора-два рази більше. Льотчик разів у 5. Офіцер - помножте на півтора. Десь так має коштувати свобода, ні?
Мої співслуживці тут, в основному, з селищ Миколаївської області. І кожен розповідає, що в його селі є ті, хто Першу кампанію пройшов, загиблі є, поранені.
А серед кількох тисяч моїх знайомих умніків - сотень однокурсників, співробітників, екстремалів і тусовщиків(Чи може я в якихось іще двіжухах приймав участь, не пам'ятаю)
...Служать з десяток...
У мене хороше запитання до всіх інших: як ви собі уявляєте, має продовжуватись і дійти позитивного завершення це протистояння - українсько-російська війна?
Якщо не капітуляцією, то хто конкретно через пів року має стояти тут, на межі, і утримувати орків, із їхнім оркським способом жити і збагачуватись, по той бік вогневої завіси?
Чи ви думаєте, що якщо ви "за мир", то повз двері вашої кантори пройде мавпа з гранатою? Повз двері дому, де ваша дружина, сестра - гвалтівник? В оркланді, до речі, примусова мобілізація, і волонтери пєчєньок не присилають.